Yeni Görünüm Kültür ve Fikir Platformu'nun Mevzuatı




Yeni Görünüm Kültür ve Fikir Platformu'nun Mevzuatı

İşbu metin, Yeni Görünüm Kültür ve Fikir adlı platformun, amaçlarını, niteliklerini, izlediği yayın politikasını, platform içi görev ve sorumluluklarını ve platformun şahsi ve gayrişahsi haklarını içermektedir. Söz konusu metin siz değerli, okuyucularımıza, yazarlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize tevdi olunur.

Platformun Amacı ve Niteliği

Madde 1: Yeni Görünüm Kültür ve Fikir Platformu'nun amacı, bağımsız çeşitli bilim ve fikir faaliyetlerinde bulunarak okuyucularının ve yazarlarının entelektüel yönüyle beraber yazım yeteneklerini ve fikri tahayyülatını geliştirmek ve genişletmek, içinde bulunduğu toplumun fikri ve kültürel seviyesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş, farklı dünya bakışı ve düşüncelere haiz olan kişilerden oluşmuş, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Dünya milletlerini oluşturan temel değerlere saygılı kültür ve fikir platformudur.

Yayın Politikası

Madde 2: Yeni Görünüm Kültür ve Fikir Platformu'nun içinde barındırdığı yayınlar çeşitli bilim dallarıyla ilgili, eleştiri, yorum ve görüş tarzındaki farklı dünya bakışında ve düşüncesindeki yazılara şamildir.

Madde 3: Yayınlanan metinler sadece yazarların görüşlerini ifade eder. Yeni Görünüm Kültür ve Fikir Platformu'nda yayınlanan, platform yönetiminin yayınladığı yazılar hariç, hiçbir yazı platformun görüşünü temsil etmez.

Madde 4: Yayınlanan metinler Türkiye Cumhuriyeti ve Dünya milletlerinin temel değerlerini direkt veya dolaylı olarak hedef alamaz. Söz konusu metinler alanen her türlü aşırılık ve propagandayı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kabul ettiği terör örgütlerine dolaylı veya direkt olarak sempatizanlığı içeremez.

Yayımlanan metinlerin akademik etiğe ve standartlara uygun olması elzemdir. Söz konusu etiğe ve standartlara uygun olmayan yazıların tespit edilmesi halinde, yayımlamama, yayımdan kaldırma veya ıslah etme işlemlerini yönetim kurulu, yazar ile koordineli olarak uygular.

Yazarlık Hakkında

Madde 5: Yazarlık, daimi ve konuk olarak ikiye ayrılır. Daimi yazarlar taşıdığı sıfat itibariyle platform içinde aktiftir. Konuk yazarlar ise geçici olarak görev yapabilirler. Ancak çalışkanlığı ve aktifliği göz önünde olursa platforma daimi yazar olarak yönetim kurulunun onayı ile katılabilir.

Madde 6: Yazar grupları, Yeni Görünüm Kültür ve Fikir Platformu'nun kurallarına bağlıdır.

Madde 7: Daimi yazarlıkta aktiflik, çalışkanlık, Yeni Görünüm Kültür ve Fikir Platformu'na ve onun kurallarına bağlılık esas olduğundan dolayı iki ay boyunca eser vermeyen ve bunun için haklı sebep göstermeyen veya kurallara mugayir fiillerde bulunması takdirde daimi yazarlıktan uzaklaştırılır.

Madde 8: Yazarlık, onu talep eden şahsın veya Yeni Görünüm Kültür ve Fikir Platformu'nun başka bir şahsı yazar olarak talep etmesiyle gerçekleşir. Yazarlıkta esas olan yukarıda belirtildiği gibi aktiflik, çalışkanlık, Yeni Görünüm Kültür ve Fikir Platformu'na ve onun kurallarına bağlılık ile elde edilmekte beraber yazarın yazım yeteneklerine ve onu geliştirme potansiyeli incelenir. Yazım yeteneklerini ve onu geliştirme potansiyelini daha önce yazdığı yazılarla veya konuk yazar olarak davet edildiğinde ispat edebilir. Gerekli test süreçlerinden sonra yazarlığının ahvali hakkında yönetim kurulu tarafından karar verilir.

Yönetim ve Yönetim Kurulu

Madde 9: Yönetim kurulu, Yeni Görünüm Kültür ve Fikir platformunu çeşitli konuların halledilmesi, çözülmesi vb. durumlarda mantıklı ve uygulanabilir temsil ve idare ile mükelleftir.

Madde 10: Yönetim kurulu; çeşitli yönetici vasıflarını taşıyan Koordinatör, Koordinatör Yardımcısı, Genel Editör ve diğer üyelerden ibarettir.

Yorumlar